خورش چغرتمه ( چخرتمه )

خورش چغرتمه ( چخرتمه )

مواد لازم :

  •  مرغ                                             ۱ عدد متوسط
  •  تخم مرغ                                       ۸ عدد
  •  نمک و فلفل                                  به مقدار لازم
  •  ادویه                                           به مقدار لازم
  •  دارچین                                        به مقدار لازم
  •  زعفران                                        به مقدار لازم
  •  آب لیمو یا آب نارنج                         به مقدار لازم
  •  پیاز                                             ۳ عدد

 

 

طرز تهیه : 

  1. مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
  2. پیاز ها را خرد کنید و درون ماهی‌تابه بریزید و اجازه دهید سرخ شود به میزان ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ لازم است.
  3. تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند.
  4. زعفران را در فنجان کوچک بریزد و کمی آب جوش درون آن بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.
  5. پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
  6. حال در تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید.
  7. املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد.

 

نکات : 

  • مرغ را از چند ساعت قبل در آب قرار دهید تا بوی آن کم شود.
  • مرغ ها را به تکه های کوچک در آورید تا خورشت شما طعم بهتری داشته باشد.
  • پیازی که درون مرغ میندازید به قطعات بزرگ بیندازید فقط برای رفع بوی مرغ استفاده می‌شود و پس از اتمام کار آن ها را درآورید.
  • این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.
  • بهتر است تخم مرغ ‌های درون ماهی تابه را به خوبی بهم بزنید تا له و به قطعات کوچک تبدیل شود.
  • آب لیمو و آب نارنج به میزان دلخواه بنا به سلیقه شما اضافه می‌شود.
  • از رب نارنج نیز می‌توان استفاده نمود.
  • می‌توان کمی سیر نیز پس از سرخ شدن پیاز نیز اضافه نمایید و کمی تفت دهید.

 

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *