طرز تهیه آش ترش سنتی و اصیل گیلان (تورشه آش)

طرز تهیه آش ترش سنتی و اصیل گیلان (تورشه آش)

به گزارش آرت گیل: آش ترش یکی از آش های سنتی و قدیمی ایرانیست که در مناطق مختلف به سبک های متفاوتی پخته می شود. دراستان گیلان این آش به نام تورشه آش معروف است

مواد لازم جهت تهیه آش ترش گیلانی:

  • نخود و لوبیا: ۱ پیمانه
  • باقالی مازندرانی از پوست اول درآورده: ۲ پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و خالواش یا نعناع): ۲۰۰ گرم
  • گوجه سبز ریز ترش: نیم کیلو
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • سیر داغ، نعناع داغ: برای تزیین
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه آش ترش گیلانی:

  • همه حبوبات را از شب قبل جداگانه خیس می کنیم، برنج را چند ساعت قبل خیس می دهیم.
  • اگر باقالی تازه نداریم و از باقالی خشک استفاده می کنیم حتماً یک یا ۲ روز قبل خیس می کنیم.
  • پیاز ها رو خلال و سرخ می کنیم.
  • نخود و لوبیا و باقالی را جداگانه می پزیم تا نیم پز بشوند، بعد همه رو با دو سه قاشق پیاز داغ داخل یک دیگ جادار ریخته و می گذاریم باز هم با هم بپزند.
  • برنج شسته شده را هم اضافه کرده، نمک و فلفل زده و می گذاریم تا بپزد. بعد سبزی خرد شده را هم می ریزم.
  • وقتی همه مواد آش پخت، گوجه سبزهای ریز و ترش را داخل آن می ریزیم، و چند تایی که نرم شده اند را برای تزئین نگه می داریم.
  • وقتی آلوچه ها پختند، خوب هم می زنیم و با پشت قاشق آن ها له مبی کنیم تا ترشیشان به آش نفوذ کند.
  • آش را می چشیم و ادویه ها را میزان می کنیم و وقتی خوب جا افتاد آش ما آماده است.
  • این آش رابا ماهی شور و ترب سفید و برگ ترب سرو می کنند.
  • این آش کشک ندارد و می توانید با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *