پایگاه اطلاع رسانی هنر گیل
اولین و فعالترین مرکز مجاز اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی و هنری شمال کشور
Monday, 17 December , 2018
امروز : دوشنبه, ۲۶ آذر , ۱۳۹۷ - 9 ربيع ثاني 1440
شناسه خبر : 4880
  پرینتخانه » آشپزی, اخبار تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۱ |

نان کشتا یا خرفه(گیلانی)

مواد لازم
  • شکر                                                          ۱ پیمانه
  • نمک                                                           نوک انگشت
  • تخم خرفه یا شنبلیله(پودر شده)                       ۲ قاشق غذا خوری
  • کدو حلوایی (پخته شده)                                 ۲ پیمانه
  • آرد (مخلوط آرد برنج و گندم)                             ۷ پیمانه

طرز تهیه

 
زمان تهیه ۱۲۰ دقیقه
زمان پخت ۲۰ دقیقه
  1. ابتدا کدو حلوای را به قطعات مکعبی و نسبتاً بزرگ خرد کنید و با نصف فنجان آب بپزید، سپس با قاشق پوست آن را جدا کرده و دور بریزید.
  2. کدو را با گوشت کوب له کنید و آرد ، تخم شنبلیله ساییده ،نمک و شکر و اگر احتیاج بود مقدار بسیار اندکی آب تا حدی که خمیرتان بعمل آید اضافه کنید ،
  3. خمیر را با دست خوب ورز دهید و بزارید ۲ ساعت در هوای اتاق بماند.
  4. بعد گلوله های کوچکی آماده کنید ، گمج ( تابه گلی) یا تابه نچسب را بصورت وارونه روی گاز قرار دهید تا داغ شود.
  5. سپس از این خمیر روی سطحی صاف که کمی آرد پاشیده اید اول با ضربات دو کف دست و یا با وردنه به اندازه یک بشقاب پهن کرده و سپس روی گمج داغ که روی حرارت است قرار دهید .
  6. بهتر است سر پوشی راچند لحظه روی نان قرار دهید و بردارید تا کمی بخار کند سپس هر دو طرف نان که پخته شد، نان آماده است .
سایر نکات
در مناطق شرق گیلان به این نان، نان خرفه یا خلفه می گویند. مقدار شیرینی این نان بستگی به سلیقه هرکس دارد اگر کدو شیرین باشد مقدار شکر رو کم میکنیم. مقدار آرد گندم چهار پیمانه و آرد برنج سه پیمانه باشد.
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.