آشنایی با روش تهیه خورش ترش واش؛ غذای محلی گیلان

آشنایی با روش تهیه خورش ترش واش؛ غذای محلی گیلان

پایگاه اطلاع رسانی هنر گیل :

مواد لازم برای ۴ نفر:

مرغ: نیم کیلو

بادمجان: ۴ عدد

گوجه فرنگی: ۴ عدد

پیاز: ۱ عدد

سبزی محلی (چوچاق، نعنا، کوتکوتو، ترش واش): به میزان لازم

سبزی (گشنیز، ترشک، سیر، برگ چغندر): به میزان لازم

رب آلوچه: ۲ قاشق غذاخوری

رب انار (ملس): ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و در آب و نمک غلیظ قرار می‌دهیم.

سپس سبزی را خردکرده و با مقداری روغن آن را سرخ می‌کنیم و پیاز را روی سبزی رنده کرده و مخلوط می‌کنیم (به همراه آب پیاز).

سپس نمک و زردچوبه را هم اضافه کرده و آن را مخلوط می‌کنیم تا ته نگیرد.

مرغ را جداگانه سرخ می‌کنیم و به سبزی اضافه می‌کنیم و سپس بادمجان‌ها را از آب نمک درآورده و همان طور درسته سرخ می‌کنیم و به غذا اضافه می‌کنیم.

اگر سبزی مخصوص را نداشتید به جای آن از سبزی‌هایی که دارید بریزید و سعی کنید از نوع معطر بیشتر استفاده کنید

رب را در نصف لیوان آب جوش حل کرده و به خورش اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم و سپس ۲ لیوان دیگر آب جوش به غذا اضافه کرده و وقتی غذا جوش خورد حرارت را کم می‌کنیم تا پخته شود.

گوجه فرنگی‌ها را به دونیم قسمت کرده و در روغن سرخ می‌کنیم. وقتی خورش تقریباً ۴۵ دقیقه پخت و بادمجان‌ها کاملاً له شدند، گوجه‌ها را اضافه می‌کنیم و بعد از ۱۵ دقیقه خورش را برای سرو با پلو آماده می‌کنیم.

نکات:
۱) اگر بادمجان‌های شما له نشدند خورش را آن قدر هم بزنید تا له شوند.

۲) اگر سبزی مخصوص را نداشتید به جای آن از سبزی‌هایی که دارید بریزید و سعی کنید از نوع معطر بیشتر استفاده کنید.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *