Friday, 5 March , 2021
امروز : جمعه, ۱۵ اسفند , ۱۳۹۹ - 22 رجب 1442
امروز : جمعه, ۱۵ اسفند , ۱۳۹۹ - 22 رجب 1442
اخبار »
- جشنواره موسیقی بومی گیلان غیر رقابتی و در فضای مجازی آغاز شد
- عکاس گیلانی مقام اول مسابقه ملی عکاسی تالاب های کشور را از آن خود کرد
- گیلان؛ پایتخت نقاشی ایران و وضعیت هنرهای تجسمی
- افتتاح دومین خانه کارآفرینی و صنایع دستی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت
- گزارشی از اقدامات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت در دهه مبارک فجر
- مصاحبه با سید سعید نعمتی نویسنده و کارگردان و بازیگر مطرح استان گیلان
شناسه خبر : 3739
پرینتخانه » آشپزی, اخبار, غذاهای محلی گیلان
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۹ |
ترش تره گیلان ( ترشی تره )

مواد لازم :
- برنج 2 ق غذاخوری
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی نعناع و چوچاق) 500 گرم
- آرد (اختیاری) 1 ق غذاخوری
- سیر 3-4 حبه
- تخم مرغ 3 عدد
- آب نارنج یا آبغوره 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
- برای تهیه ترش تره گیلانی ابتدا باید سیرها را له کرده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت دهید.
- تخم مرغها را در همان تابهای که سیرها را تفت دادید، شکسته و خوب هم بزنید و بعد آن را کنار بگذارید.
- داخل ظرفی دیگر، برنج را با یک لیوان آب بپزید و صبر کنید تا حسابی نرم و له شود.
- سبزیها را ریز خرد کرده و به برنج اضافه کنید.
- کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه کرده و در ظرف را ببندید.
- در صورت تمایل به اضافهکردن آرد، آرد را با کمی آب سرد مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا گلوله نشود و در همین مرحله آرام آرام به خورشت اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود.
- بعد از چند دقیقه و وقتی رنگ سبزیها تغییر کرد، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- بعد از دو، سه جوش، تخممرغها را به خورشت اضافه کرده و هم بزنید.
این غذا را همراه با برنج کته یا نان و در کنار ماهی دودی یا ماهی شور و انواع مخلفات گیلانی مانند ترب سفید، سیر، باقالی خام و … سرو کنید .
چند نکته مهم :
- اضافهکردن آرد اختیاری است و از آنجا که این خورشت نباید آبکی باشد، برنج یا آرد را به آن اضافه میکنند. ترجیحا یکی از این دو مورد را انتخاب کنید که خورشت خیلی غلیظ و سفت نشود.
- ترشی اصلی این غذا آب نارنج است اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست میتوانید از آبغوره یا آبلیمو نیز استفاه کنید.
- میزان ترشی این غذا به ذایقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کمتر و یا بیشتر کنید.
- میتوانید مثل میرزاقاسمی، تخممرغ را در آخرین مراحل پخت؛ داخل خورشت بشکنید و هم بزنید که در این صورت باید سیر را با سبزیجات کمی تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
- اگر از راهی که در اینجا گفته شد استفاده کردید و تخممرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، موقع اندازهکردن نمک غذا حواستان باشد که غذا شور نشود.
- در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نبود میتوانید آنها را حذف کرده و یا کلا از اسفناج استفاده کنید که در این صورت باز هم خورشت خوشمزهای خواهید داشت.
- در صورت تمایل چند عدد گوجهسبز نیز به خورشت اضافه کنید.
به اشتراک بگذارید
https://honargil.ir/?p=3739
تعداد دیدگاه : ۰
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.