پایگاه اطلاع رسانی هنر گیل
اولین و فعالترین مرکز مجاز اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی و هنری شمال کشور
Thursday, 24 September , 2020
امروز : پنج شنبه, ۳ مهر , ۱۳۹۹ - 7 صفر 1442
شناسه خبر : 3744
  پرینتخانه » آشپزی, اخبار, غذاهای محلی گیلان تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶ |

خورش چغرتمه ( چخرتمه )

مواد لازم :

  •  مرغ                                             1 عدد متوسط
  •  تخم مرغ                                       8 عدد
  •  نمک و فلفل                                  به مقدار لازم
  •  ادویه                                           به مقدار لازم
  •  دارچین                                        به مقدار لازم
  •  زعفران                                        به مقدار لازم
  •  آب لیمو یا آب نارنج                         به مقدار لازم
  •  پیاز                                             3 عدد

طرز تهیه : 

  1. مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
  2. پیاز ها را خرد کنید و درون ماهی‌تابه بریزید و اجازه دهید سرخ شود به میزان ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ لازم است.
  3. تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند.
  4. زعفران را در فنجان کوچک بریزد و کمی آب جوش درون آن بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.
  5. پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
  6. حال در تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید.
  7. املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد.

نکات : مرغ را از چند ساعت قبل در آب قرار دهید تا بوی آن کم شود.

مرغ ها را به تکه های کوچک در آورید تا خورشت شما طعم بهتری داشته باشد.

پیازی که درون مرغ میندازید به قطعات بزرگ بیندازید فقط برای رفع بوی مرغ استفاده می‌شود و پس از اتمام کار آن ها را درآورید.

این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.

بهتر است تخم مرغ ‌های درون ماهی تابه را به خوبی بهم بزنید تا له و به قطعات کوچک تبدیل شود.

آب لیمو و آب نارنج به میزان دلخواه بنا به سلیقه شما اضافه می‌شود.

از رب نارنج نیز می‌توان استفاده نمود.

می‌توان کمی سیر نیز پس از سرخ شدن پیاز نیز اضافه نمایید و کمی تفت دهید.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.