پایگاه اطلاع رسانی هنر گیل
اولین و فعالترین مرکز مجاز اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی و هنری شمال کشور
Saturday, 30 May , 2020
امروز : شنبه, ۱۰ خرداد , ۱۳۹۹ - 8 شوال 1441
شناسه خبر : 12174
  پرینتخانه » آشپزی, اخبار تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۹ |

طرز تهیه نان خانگی ساده و سالم بدون فر و با استفاده از تابه

پخت نان در خانه

در آموزشی که به آن خواهیم پرداخت سعی کرده ایم طرز تهیه نان در خانه که شاید برای بسیاری سخت باشد را به شما نشان دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه نان خانگی

در جدول زیر مواد لازم برای تهیه نان خانگی آمده است.

مواد لازممقدار لازم
تخم مرغیک عدد بزرگ
خمیرمایه۲ قاشق چای خوری، خشک
آرد۲ و نیم تا ۳ پیمانه
نمکیک دوم قاشق چای خوری
شکریک قاشق چای خوری
روغن زیتونیک چهارم پیمانه
آبیک دوم پیمانه
ماستیک سوم پیمانه

طرز تهیه نان خانگی

در ادامه به شرح مرحله له مرحله پخت نان در خانه و با استفاده از ماهیتابه خواهیم پرداخت.

  • در اولین مرحله از طرز تهیه نان خانگی در یک کاسه کوچک خمیر مایه، شکر و آب را مخلوط کنید. خوب هم بزنید و تا زمانی حباب زد به هم زدن ادامه دهید سپس مایع را کنار بگذارید.
  • با پوشاندن مایع با پارچه در یک جای نسبتا گرم اجازه دهید که پودر مایع اثر کند و یک خمیر مایه پف کرده و کف دار درست شود. در این مرحله تقریبا یک ساعتی زمان لازم است.
  • سپس روغن، ماست و تخم مرغ را به مایع به دست آمده اضافه کنید.
  • سپس مایع را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید و کم کم آرد را به مایع اضافه کنید و هم بزنید.

کم کم خمیر یه مرحله ای می رسد که دیگ نمی توانید آن را با قاشق هم بزنید؛ در این مرحله سطحی آرد پاشیده شده تهیه کنید و خمیر را برای ۳ دقیقه روی آن ورز دهید.

آماده کردن خمیر نان

در مرحله بعد به سراغ آماده کردن خمیر مناسب برای پخت نان می رویم.

  • اگه خمیر چسبناک بود کمی آرد به آن اضافه کنید ( دقت کنید اگه آرد زیاد بزنید نان سفت خواهد شد پس در مصرف آرد اضافی خسیس باشید).
  • وقتی ۲/۵ تا ۳ پیمانه آرد تمام شده خمیر شما باید نرم و صاف شده باشد.
  • در این مرحله از پخت نان خانگی خوشمزه برای صبحانه خمیر رو کنار بگذارید و روی آن را بپوشانید تا حجم آن زیاد شود (پف کند)، تقریبا حجم خمیر ۲ برابر می شود (یک ساعت استراحت دهید).
  • پس از تغییر حجم خمیر آن را روی یک سطح آرد پاشی شده پهن کنید و به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید.
  • هر قسمت را به صورت یک توپ در بیاورید.

پخت نان در ماهیتابه

بعد از آماده کردن خمیر به سراغ پختن آن در ماهیتا به می رویم.

  • یک تابه سنگین با کف ضخیم (فکر کنم تابه چدنی مناسب باشد) را روی شعله متوسط بگذارید.
  • بر اساس این طرز تهیه در همین حال یکی از توپ های خمیر را بردارید و با وردنه پهن کنید ( با ضخامت ۰/۵ و قطر  ۱۵ سانتی متر).
  • خمیر پهن شده را توی تابه یا ظرفی که نان را در آن میپزیم بگذارید و صبر کنید تا زیر آن طلایی شود و روی آن حباب بزرگ بزند.
  • سپس نان را برگردانید تا روی دیگر آن هم بپزد.
  • وقتی نان پخت، آن را در یک ظرف بگذارید و روی آن را با حوله یا پارچه بپوشونید تا گرم بماند.
  • در این طرز تهیه نان خانگی دقت داشته باشید که می توانید با کمی کره آب شده نان را چرب کنید یا با سبزی ساطوری تزیین کنید و بعد سرو کنید.

نکات مهم در پخت نان

  • در طرز تهیه نان خانگی برای اینکه نان حباب بیشتری داشته باشد، آن را زود برنگردانید و روی حرارت متوسط بپزید.
  • در تهیه خمیر مایه بسیار دقت کنید.
|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.