Wednesday, 29 March , 2023
امروز : چهارشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۲ - 8 رمضان 1444
امروز : چهارشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۲ - 8 رمضان 1444
اخبار »
- استاد احمد سمیعی گیلانی بدرود حیات گفت
- آشنایی با آداب و رسوم کهن مردم گیلان در ایام نوروز
- سعید تحویلداری یکی از خوانندههای فولکوریک و محبوب گیلان درگذشت
- زندگینامه هوشنگ ابتهاج در یک نگاه
- یادخاطرشهیدان رجایی وباهنرهمچنین بزرگداشت هفته دولت گرامی باد
- اولین نمایشگاه دستاوردهای سازمان های مردم نهاد گیلان بامشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت
شناسه خبر : 12174
پرینتخانه » آشپزی, اخبار
طرز تهیه نان خانگی ساده و سالم بدون فر و با استفاده از تابه

پخت نان در خانه
در آموزشی که به آن خواهیم پرداخت سعی کرده ایم طرز تهیه نان در خانه که شاید برای بسیاری سخت باشد را به شما نشان دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه نان خانگی
در جدول زیر مواد لازم برای تهیه نان خانگی آمده است.
مواد لازم | مقدار لازم |
---|---|
تخم مرغ | یک عدد بزرگ |
خمیرمایه | ۲ قاشق چای خوری، خشک |
آرد | ۲ و نیم تا ۳ پیمانه |
نمک | یک دوم قاشق چای خوری |
شکر | یک قاشق چای خوری |
روغن زیتون | یک چهارم پیمانه |
آب | یک دوم پیمانه |
ماست | یک سوم پیمانه |
طرز تهیه نان خانگی
در ادامه به شرح مرحله له مرحله پخت نان در خانه و با استفاده از ماهیتابه خواهیم پرداخت.
- در اولین مرحله از طرز تهیه نان خانگی در یک کاسه کوچک خمیر مایه، شکر و آب را مخلوط کنید. خوب هم بزنید و تا زمانی حباب زد به هم زدن ادامه دهید سپس مایع را کنار بگذارید.
- با پوشاندن مایع با پارچه در یک جای نسبتا گرم اجازه دهید که پودر مایع اثر کند و یک خمیر مایه پف کرده و کف دار درست شود. در این مرحله تقریبا یک ساعتی زمان لازم است.
- سپس روغن، ماست و تخم مرغ را به مایع به دست آمده اضافه کنید.
- سپس مایع را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید و کم کم آرد را به مایع اضافه کنید و هم بزنید.
کم کم خمیر یه مرحله ای می رسد که دیگ نمی توانید آن را با قاشق هم بزنید؛ در این مرحله سطحی آرد پاشیده شده تهیه کنید و خمیر را برای ۳ دقیقه روی آن ورز دهید.
آماده کردن خمیر نان
در مرحله بعد به سراغ آماده کردن خمیر مناسب برای پخت نان می رویم.
- اگه خمیر چسبناک بود کمی آرد به آن اضافه کنید ( دقت کنید اگه آرد زیاد بزنید نان سفت خواهد شد پس در مصرف آرد اضافی خسیس باشید).
- وقتی ۲/۵ تا ۳ پیمانه آرد تمام شده خمیر شما باید نرم و صاف شده باشد.
- در این مرحله از پخت نان خانگی خوشمزه برای صبحانه خمیر رو کنار بگذارید و روی آن را بپوشانید تا حجم آن زیاد شود (پف کند)، تقریبا حجم خمیر ۲ برابر می شود (یک ساعت استراحت دهید).
- پس از تغییر حجم خمیر آن را روی یک سطح آرد پاشی شده پهن کنید و به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید.
- هر قسمت را به صورت یک توپ در بیاورید.
پخت نان در ماهیتابه
بعد از آماده کردن خمیر به سراغ پختن آن در ماهیتا به می رویم.
- یک تابه سنگین با کف ضخیم (فکر کنم تابه چدنی مناسب باشد) را روی شعله متوسط بگذارید.
- بر اساس این طرز تهیه در همین حال یکی از توپ های خمیر را بردارید و با وردنه پهن کنید ( با ضخامت ۰/۵ و قطر ۱۵ سانتی متر).
- خمیر پهن شده را توی تابه یا ظرفی که نان را در آن میپزیم بگذارید و صبر کنید تا زیر آن طلایی شود و روی آن حباب بزرگ بزند.
- سپس نان را برگردانید تا روی دیگر آن هم بپزد.
- وقتی نان پخت، آن را در یک ظرف بگذارید و روی آن را با حوله یا پارچه بپوشونید تا گرم بماند.
- در این طرز تهیه نان خانگی دقت داشته باشید که می توانید با کمی کره آب شده نان را چرب کنید یا با سبزی ساطوری تزیین کنید و بعد سرو کنید.

نکات مهم در پخت نان
- در طرز تهیه نان خانگی برای اینکه نان حباب بیشتری داشته باشد، آن را زود برنگردانید و روی حرارت متوسط بپزید.
- در تهیه خمیر مایه بسیار دقت کنید.

به اشتراک بگذارید
https://honargil.ir/?p=12174
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.