امروز : چهارشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۲ - 8 رمضان 1444
- استاد احمد سمیعی گیلانی بدرود حیات گفت
- آشنایی با آداب و رسوم کهن مردم گیلان در ایام نوروز
- سعید تحویلداری یکی از خوانندههای فولکوریک و محبوب گیلان درگذشت
- زندگینامه هوشنگ ابتهاج در یک نگاه
- یادخاطرشهیدان رجایی وباهنرهمچنین بزرگداشت هفته دولت گرامی باد
- اولین نمایشگاه دستاوردهای سازمان های مردم نهاد گیلان بامشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت
فرصت شرکت در جشنواره نمایشنامه نویسی گیلان تا پایان تیر تمدید شد
آرت گیل؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از تمدید فرصت شرکت در سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی استانی پاسداشت مفاخر (بزرگداشت استاد حبیبالله یوسف پورسیفی) تا پایان تیرماه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی با اعلام این خبر، اظهار کرد: اگرچه موضوع آثار آزاد است و اقتباس از داستان و رمان نیز بدون اشکال است اما هنرجویان باید مضامینی همچون فرهنگ و سنت ایران و اسلامی، دنیای معنوی و انسان معاصر، بنیان خانواده و تأثیرات مدرنیسم بر زندگی را مد نظر قرار دهند.
وی گفت: ایجاد بستر مناسب برای بروز و ظهور خلاقیتهای هنری در قالب نمایشنامه نویسی برای هنرجویان آموزشگاهها، ارج نهادن به آموزش هنر، معرفی و تعالی ارزشهای والای هنر ایرانی و اسلامی، ایجاد ارتباط هنری بین هنرمندان آموزشگاههای آزاد هنری استان و استعدادیابی و شناسایی هنرمندان جوان و فعال از اهداف برگزاری این جشنواره است.
فاضلی با اشاره به برگزاری موفق دو دوره جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی استان گیلان در بزرگداشت استادان «یوسف فخرایی» و زندهیاد «فرهاد پاکسرشت»، افزود: امسال، سومین دوره این جشنواره با بزرگداشت استاد حبیبالله یوسف پورسیفی از پیشکسوتان تئاتر استان همراه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به برگزاری این دوره از جشنواره در پنج مرحله و به شکل رقابتی، تصریح کرد: در مرحله نخست و پس از صدور فراخوان جشنواره، طرحها یا نمایشنامهها از طریق مدیران آموزشگاهها به دبیرخانه معرفی میشود و در مرحله بعد آثار رسیده توسط هیئتی از مدیران آموزشگاهها مورد بررسی قرار گرفته و آثار برتر به دبیرخانه معرفی میشود.
وی ادامه داد: در مرحله سوم، هیئتی از سوی ستاد برگزاری جشنواره برای راهنمایی و مدیریت نویسندگان طرحها انتخاب و معرفی میشوند که نویسندگان برگزیده مرحله اول باید در طی این مرحله آثار را با راهنمایی استاد راهنما تکمیل نمایند.
فاضلی با بیان اینکه در مرحله چهارم آثار تکمیل شده به دبیرخانه ارسال و برای ارزیابی نهایی به هیات داوران داده میشود، افزود: در پایان نیز اختتامیه جشنواره با معرفی و تقدیر از برگزیدگان نهایی برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اضافه کرد: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر، دانلود فراخوان و ثبتنام الکترونیک جشنواره میتوانند به تارنمای این ادارهکل به آدرس https://gilan.farhang.gov.ir مراجعه نمایند.
استاد حبیب الله یوسف پورسیفی، متولد ۱۳۲۳ رشت است؛ وی در انستیتوی مربیان هنری با گرایش بازیگری و کارگردانی تهران موفق به دریافت مدرک فوق دیپلم شد؛ سال ۱۳۳۸ برای همکاری در رادیو گیلان همراه زنده یاد احمد بدرطالعی وارد نمایــشهای رادیویی شد و به دلیل داشتن صدای مناسب، توانست نمایشهای زنده زیادی را به صحنه ببرد.
در گروه خورشید گیلان نمایشهای قضاوت دنیا، عروس و داماد قرن اتم، عمو رجب بچه شده، تابلو موزیکال رویای مادر، دردسر تلفن، پیرمرد و دریا و تعدادی نمایش کوتاه اجرا کرد. از سال ۱۳۴۶ به استخدام آموزش و پرورش درآمد و از سال ۱۳۵۱ وارد انستیتوی مربیان هنری شد و دو سال بعد موفق شد با گرایش بازیگـری و کارگردانی فـوق دیپلم هنر را اخذ کند. سالهای یادگیری در تهـران زیر نظر اساتیدی چون ایرج زهری، جمشید شاه محمدی نگاه و افق هنری پورسیفی را گسترده تر کرد تا جایی که با بروز استعداد در جمع دانشـــجویان انستیتو موفق شد در نمایشهای “نقشی روی چوب” نوشـته اینگمار برگمن، ”خرمن های سوخته” نوشته رضا احـمدی، ”گلدونه خانوم” نوشته اسماعیل خلج به ایفای نقش بپردازد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رشت منتقل و در مدرسه لشت نشاء مشغول به کار شد و همزمان دوستان تئاتری خود را در شهر رشت جمع آوری کرد و نمایشهای ”میکروبها” و “دست بالای دست” را با نام “ویتامارا” همراه زنده یاد احمد بدرطالعی و هنرمندان گروه آتوسا به صحنه برد. آخرین کار جدی پورسیفی اجـرای نمایـش ”آهـسته با گل سرخ” نوشـتـه اکبـر رادی بود که توسط فرزندش حسن پورسیفی کارگردانی شد.
حبیب پورسیفی به همراهی زنده یاد احمد بدرطــــالعی که تصمیم داشت با طرح (مدرسـین تئاتر) تحولی در تئاتر دانش آموزی ایجاد کند و دیگر نام آوران هنرمند، طرح مدرسان تئـاتر را اجرایی کردند و موفق شـدند بر کیفیت تئاتر دانش آموزی بیفـزایند و تئاتر دانش آموزی را در سطح کشور مطرح کنند. در این دوره با شکوه بود که دانـش آموزان مستعد کشف و راهی دانشکده ها شدند که هم اکنون به عنوان سرمایه های علمی و تخصصی در تئاتر اسـتان به کار گرفته می شوند.
انتهای پیام/http://Honargil.ir
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.