امروز : دوشنبه, ۱۱ اسفند , ۱۳۹۹ - 18 رجب 1442
- عکاس گیلانی مقام اول مسابقه ملی عکاسی تالاب های کشور را از آن خود کرد
- گیلان؛ پایتخت نقاشی ایران و وضعیت هنرهای تجسمی
- افتتاح دومین خانه کارآفرینی و صنایع دستی سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت
- گزارشی از اقدامات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت در دهه مبارک فجر
- مصاحبه با سید سعید نعمتی نویسنده و کارگردان و بازیگر مطرح استان گیلان
- پرفروشهای جشنواره فجر | «شیشلیک» همچنان پرفروش ترین فیلم
پیکر حسن توفیق به خاک سپرده شد
پیکر حسن توفیق به خاک سپرده شد
به گزارش آرت گیل
حسن توفیق کاریکاتوریست و مدیر مسئول نشریه توفیق در قطعه نامآوران بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
به دلیل شرایط همهگیری بیماری، این مراسم با حضور اعضای خانواده و دوستان نزدیک برگزار شد و بنا به اعلام نزدیکان این خانواده، پس از عادی شدن شرایط برنامههایی به یادبود توفیق برگزار خواهد شد که علاقهمندان میتوانند در آن شرکت کنند.
وی برادر ارشد حسین و عباس (از نوههای خواهری حسینخان توفیق، بنیانگذار روزنامه توفیق در سال ١٣٠١)، متولد ١١ اسفندماه ١٣٠۴، در دبستان دارالفنون تا اخذ دیپلم متوسطه تحصیل کرد. سپس به دانشگاه تهران راه یافت و در رشته حقوق قضایی فارغالتحصیل شد. کارمند وزارت دارایی بود و مدتی در دانشگاه ملی (شهید بهشتی فعلی) درس میداد.
وی از دوران محمدعلی توفیق (١٣٢٢)، رسما به جمع طنزپردازان توفیق پیوست. از همان ابتدا نیز قدرت مدیریت خودش را نشان داد و پس از برکناری سردبیران چپگرا و متمایل به حزب توده، سردبیری توفیق را با همراهی برادرانش برعهده گرفت، اغلب کاریکاتورهای روی جلد توفیق در دوره دوم و سوم، کار اوست.
او در ابتدا با راهنمایی و همکاری روحالله داوری، از کاریکاتوریستهای متأخر توفیق، و سپس بهصورت مستقل شروع به خلق آثار ماندگارش در هفتهنامه میکند.
برگزاری اولین دوره کلاسهای آموزشی کاریکاتور در ایران و سازماندهی کردن تیم کاریکاتور توفیق، از نوآوریهای حسن توفیق است. از ابتکارات متعدد حسن توفیق، تغییر امضای کنایهآمیز روی جلدش از حسن توفیق به اسداله توفیق در شوخی با جدالهای هرروزه کاشانی و مصدق درخصوص ملی شدن نفت بود که بازخورد بسیار زیادی در محافل سیاسی داشت و سبب واکنشهای مصدق شد.
پس از توقیف توفیق (تیرماه ١٣۵٠)، حسن و برادرانش بسیار کوشیدند تا راه گریزی برای انتشار مجدد بیابند، اما تلاششان در عین حقانیتشان اثربخش نبود و توفیق، قربانی سیاستهای تلخ حاکمیتی شد. او مدتی در ایران بود و سپس همراه خانواده راهی امریکا شد و پس از چندی مجددا به ایران بازگشت.
حسن توفیق عصر یکشنبه یازدهم فروردین در اثر ایست قلبی درگذشت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.