پایگاه اطلاع رسانی هنر گیل
اولین و فعالترین مرکز مجاز اطلاع رسانی رویدادهای فرهنگی و هنری شمال کشور
Saturday, 24 September , 2022
امروز : شنبه, ۲ مهر , ۱۴۰۱ - 28 صفر 1444
شناسه خبر : 14077
  پرینتخانه » آشپزی, آموزش, اجتماعی, اخبار, ضرب المثل, غذاهای محلی گیلان

گمج ؛ دیگ گلی گیلانی ها و ضرب المثل های مربوط به آن

آرت گیل : گمج در زبان گیلکی به نوعی ظرف گلی گفته می شود که تالشان به آن “دیزه” می گویند. از مشخصه های این ظرف رنگ سبز یا آبی می باشد که داخل ظرف را کاملا پوشانده و در خارج ظرف تا نیمی از ظرف را پوشانده است. در ضمن به درب این نوع ظرف نوخون می گویند. خیلی غذاهای خوشمزه شمالی که من و شما دوست داریم رو توش درست میکنیم و خوشمزه تر میشه مثل: فسنجون ، باقلاقاتق ، ترشی تره ، آلومسما ، خوتکا فسنجان، کولی قرابی، مرغ ترش و…
امروزه برخی از نقاط گیلان، سفالگری سنتی رواج داره و ظروف کاربردی از جمله گمج در سه اندازه: یک مرغی و سه مرغی و همچنین به شکلهای دسته دار، درپوش دار و با لعابی سبز تولید می‌شه، از اصیل ترین و باثبات ترین شان گمج های روستای جیرده شفت و آستانه اشرفیه است که از دیر باز معروفیت خاصی در گیلان دارد با آن ضرب المثل معروفش: می سر ببوست آستانه گمج یا گمج گیلی گیلی بخورده خو نخونه پیدا بکوده و.

 

 

 

|
به اشتراک بگذارید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.